Lo$T

Posted by SyMA | | Posted On Saturday, June 26, 2010 at 9:27 PM

salam...

lepas 6 bulan ditinggalkan.....
bru arini trase nk bukak blk......
nk bukak ni pn terpakse reset password....
sbb nye...da t'lupe...huhu
terok3.....

mcm2 da jd slame blog nie sunyi sepi....,
dr soal peribadi....
smpai yg lbt'n org len....
de yg bek....
n de yg kurg enak....
tp ni r idop kn????

kte xtau pe result ny at the end...
tp juz go through.....
m'hrp sme nye akn lbey bek.....

sbut psal result....
t'igt exam bru nie....
klu nk di plot graf keputusan sblm nie....
kali nie ley nmpk thp kecerunan yg agk tggi....
klu menaik ke ats xpe...nie nun ke bwh....
adesss.....

pape pn...
sme pass...
but still, tu blom ckup....
kne baiki utk yg akn dtg....

Aku x dapat...SEMUA x boleh....

Posted by SyMA | | Posted On Thursday, December 3, 2009 at 5:34 AM

Salam buat semua….

Entah kenapa hari ni nak pulak post something kt blog nie…for few weeks ni just mengintai-intai blog kawan2 yang x dpt dinafikan mmg hebat2 belaka…kagum sungguh dgn hasil penulisan msg2…kalu nk dibandingkan dgn ape yg t’tulis kt sini mmg ibarat langit dgn bumi r….huhu…tp nak buat mcm mane, bak kater sorg kawan…kalu blog langsung x update baik x payah buat terus…tp….ske hati r kn????...huhu

So, kali nie nak share satu kisah yg t’jd kat satu stesen bas kt satu tmpt nie…

Budak2 : Assalamualaikum pakcik, tumpang tanya…bas ke #*@&a lepas ni pukul berapa?

Pakcik teksi : errr.. xtahu la adik…td bru jer lepas…ntah ke mane…kalu adik nk tggu bas jgak kena tunggu petang lah pulak… (dgn muke yg krg b’mnt nak jwb...)

Budak2 : owh..yeker??? lambat lah kalu macam tue…

Si budak2 pn pergi balik kt kereta yg m’hantarnye ke stesen tue…

Ibu : macam mane?? Ade bas???

Budak2 : pakcik tue kate bas baru je lepas…ptg krg pulak…

Ibu : kalu tanyer pakcik tue mmg die x btau…cube pergi tanyer pakcik kt kedai tue….

Si ibu memberi cadangan…..si budak2 agk pelik…..pergi pulak tanyer sorg lagi pakcik yang tengah jaga kedai berhampiran….

Budak2 : assalamualaikum pakcik…pakcik tahu x bas ke .…… pukul brape???

Pakcik kedai : wslm..owh..kejap lg smpai r…dalam pukul 12 tgh hari…

Few minutes lepas pakcik tu btau yang bas akn sampai…akhirnya muncullah bas yang ditunggu-tunggu...lepas ucapkan trima kasih kt pakcik kedai tadi…si budak2 pun terus bergerak menaiki bas…..dan sampai ke destinasi lebih krg 45 minit lepas tu…end of story…..

Simple jer cerita nya….tp ade soklan yg b’men2 kt kepla otak si budak2….

1. cmner pakcik teksi yg lg lame kt situ dr pakcik kedai boleh xtahu bile bas akn smpai???

2. tahu ler die bawak teksi…xdpt untung jwb soklan tue…tp npe x d jwb terus trg jer???

Cerita kat atas tue boleh berlaku kt kite semua & mgkin pernah t’jadi pada korg jgak…mgkin tmpt dan situasi nya jer yg berbeza...boleh jd waktu korg nk pilih restoran nk makan….boleh jadi waktu nak membeli barang keperluan kt kedai2…

“bang…jgn pergi gerai seblah tue sbb…”

“dik, kedai seblah nie jual barang………………….”

Mybe korg pernah dgr ayat2 yg lbey krg macam tue…sedih kn???

Kenapa mesti jd cmtue??? Feninglah….feninglah…huhu….

Lebih menyedihkan benda2 mcm tu lebih kerap berlaku dlm 1 kaum yg majoriti di negara ni….org kita…org MELAYU…mgkin ada yg x stuju…tp ni pndgn sy….kenapa kita x amik contoh bangsa2 lain di Malaysia @ luarnya…yg saling membantu sesama dorg….


Ku Berlari

Posted by SyMA | | Posted On Tuesday, November 3, 2009 at 10:18 AM

Album : Dunia Yang Lebih Indah
Munsyid : Firdaus
http://liriknasyid.com


Firdaus:
Ku langkahkan kaki ini
Di hangat mentari pagi
Ku syukuri hari ini, aku masih berdiri

Dan aku tinggalkan masa kelabu
Dan lalu mulakan jalannya kerna-Mu

Semangat optimis diri jalan hari dengan pasti
Selama jantung berdetak, selama itupun

Takkan berhenti berlari wujudkan mimpi
Terus berlari agar hidup ini bererti

Terjatuh bangkit aku kembali
Susah payah aku tak peduli
Kerna hidup hanya sekali

Akbar:
Dengarkanlah teman seloka hiburan
Tak perlulah kita asyik nak berlawan
Kita semua kawan tak boleh berlawan
Kalau kita renggang kita ketinggalan

Bebaskan dirimu dari dibelenggu
Teruskan langkahmu ayuh kita maju
Mari bersamaku nyanyi lagu ini
Jangan difikirkan resah yang di hati

Semua itu hanya dimindamu
Tak perlu kau sangsi tak perlu kau ragu
Segala-galanya pastikan berlalu
Mentari kan muncul mendung kan berlalu

Cat Farish:
Suka duka perkara biasa
Kita pasti lalu bezanya pada waktu
Bila berlari kenalah berstrategi
Jangan ikut hati, ikut hati nanti mati
Biarlah terlambat atur jalan cermat
Pelan-pelan kayuh jangan sampai otak penat
Sentiasa bawa diri hati-hati hari-hari beri erti pada diri
Jangan berhenti kejar mimpi senyuman diberi tanpa semua benci menghantui hati
Biarkan saja, takdir semua nyata
Bersyukurlah masih lagi bernyawa

Firdaus:
Dan aku tinggalkan masa kelabu
Takkan berhenti berlari wujudkan mimpi
Terus berlari agar hidup ini bererti

Takkan berhenti
Berlari wujudkan mimpi
Terus berlari
Agar hidup ini bererti

Takkan berhenti berlari wujudkan mimpi
Berlari..


p/s: ad org tue suke dgr lgu nie....huhu